Formtoppen del 2

Tre gånger varje vår samlas cyklister från Jämtlands alla hörn för att mäta sina krafter i Edefors (strax innan Hammerdal sett från Östersund), dels mot varandra men kanske främst mot sina egna tidigare prestationer. Formtoppen är ett arrangemang av Tandsbyns IF och drivs av eldsjälar som Orvar Nilsson och John Björklund med flera. Disciplinen är Tempo och innebär att du cyklar helt själv mot klockan. Cyklisterna startar med en minuts mellanrum och väl i väg så är det bara att borra ner huvudet och försöka köra så fort det går över de 28,5km som banan mäter. Banan går längs Ammerån ut till en vändpunkt, sen samma väg tillbaka.

Detta var tävling 2 av 3. För mig var detta första tempoloppet för i år och jag var såklart sugen att slå personbästa. Min bästa tid är från 2012, sedan dess har jag inte lyckas få till ett enda bra lopp. Det sitter mycket i huvudet, att inte gå ut för hårt och spränga sig samtidigt som att man måste kunna ligga på gränsen till mjölksyra hela vägen. I går hade jag en plan som funkade i ungeför 1/4 av loppet, sen började det mentala att spöka. Kollar ständigt på cykeldatorn för att bli varse om att effekten bara sjunker, försöker hitta andra växlar, annan kadens, annan rytm. Det blir inget pers.

Totalt deltog 19 cyklister från 6 olika föreningar. Resultatet finns här: http://www.tandsbynsif.se/Cykel.htm Intressant var att ÖP var på plats och gjorde ett repotage, ser fram emot att läsa om något annat än fotboll på sportsidorna.

Nästa Formtoppslopp går den 3/6 och då avslutas allt med våfflor och prisutdelning på Sjöbodahemmet. En riktigt trevlig tillställning, hoppas att vi ses där!

/Mvh, Hans Lundkvist

Det blev inga ”action bilder” eftersom det är svårt att fota och tävla, hann med några bilder runtomkring i alla fall.

Tävling Edefors 2015-05-20
Bansträckningen.

IMG_3932
Trängsel i husvagnen där John Björklund tar emot anmälningarna.
IMG_3933
Härliga funktionärer som håller koll på tidtagningen och fixar med baklucke-fika!
IMG_3934
Kjell Åker Elverum med en ruggigt snabb Trek.
IMG_3935
Kerry McGawley på bra humör som alltid. Kerry vann sin klass.
IMG_3936
Christer Höglin tyckte det var kallt i Jämtland efter att ha semestrat i Italien där han kollat på Giro d’ Italia.
IMG_3937
Johan Agestam, mycket stark triathlet. Frågan är om han hann dricka upp all den där vätskan på 28km…

2015-05-18 18.14.46
Från måndagens träning med ÖCK. Har inget med själva tävlingen att göra, men i brist på bilder så fick den komma med. Roger, Daniel, Hans. Emil bakom kameran.

Lämna en kommentar